Uppdatering 2.5.2015
Efter
publishering av denna artikel on Vatten och salt började importen av
Himalaysaltet till Sverige och Finland. I början av 2000.
Den ursprungliga
artikeln om Vatten och sal var ganska lång. Jag har en känsla av att människorna
inte längre kan sätta speciellt mycket tid för att läsa. Samtidigt som allting
verkar bli kortare, snabbare och bilderna är det viktigaste elementet.
Jag har delat den
usprungliga artikeln i fyra delar, vilket innebär, tror jag, att läsaren har
lättare att följa historien. Min förhoppning är att läsaren har glädje och
nytta av denna ”delning”
Vatten och salt - del 1, inledning
Vatten och salt upprätthåller livet på denna planet. Under de senaste hundra åren har de blivit onaturliga till den grad att vi i dem kan söka de flesta orsakerna till hälsa eller sjukdom.
Vetenskapen använder inte längre endast den kemiska formeln H2O när den beskriver vårt viktigaste livsmedel vatten. På samma sätt beskrivs inte heller saltet endast med formeln NaCl. Uttrycken ”levande vatten” och ”levande salt” har idag fått sitt vetenskapliga berättigade.
Om detta talade den tyske akademikern Peter Ferreira under sin föredragsserie. Han berättade också om resultaten av sin forskningsstudie som under två år genomfördes för ett amerikanskt forskningsinstitut. Peter Ferreira deltog i projektet i egenskap av biofysiker.
Denna studie genomfördes i hälsosaltgruvan i Berchtesgaden i Södra Tyskland. De 400 patienterna behandlades endast med vatten och salt.
![]() |
Dr. Enza Cicollo |
Peter Ferreira on sina erfarenheter i samband med projektet
Under våra undersökningar koncentrerar vi oss inte på något speciellt ”vatten- eller saltmärke” Det handlar om mycket mera djupgående sammanhang som vi behöver återerkänna i samband med vatten och salt. Det väsentliga för mig i detta sammanhang är vattnets och saltets inneboende förmågor som sträcker sig mycket längre än vad vi vetenskapligt uppfattat ens har kunnat erkännas. Under de senaste åren har man publicerat en del litteratur om temat vatten. Även om temat salt är lika viktigt, finns det knappt någon litteratur om detta. Av den anledningen ska jag under mina föredrag utöver temat vatten behandla utförligare temat salt.
Del 1 av sammanfattningen av flera föredrag som vart och ett omfattat ca fem timmar av Peter Ferreira på sommaren 2001 i Brechtesgaden.
Länkar till de
andra delarna av Vatten och salt
© Text: Marion Kuprat
Översättning och bearbetning: ©Gracia Penttinen
För att använda texten eller någon del av denna, behöver du ett skriftligt tillstånd av författaren, enligt lagen om upphovsrätt.
Analys av det rosa Himalaysaltet
Föredrag av Peter Ferrera pa tyska
Översättning och bearbetning: ©Gracia Penttinen
För att använda texten eller någon del av denna, behöver du ett skriftligt tillstånd av författaren, enligt lagen om upphovsrätt.
Analys av det rosa Himalaysaltet
Föredrag av Peter Ferrera pa tyska
Bok: Wasser & Salz- Urquell des Lebens, Dr. Med Barbara Hendel & Peter Ferreira
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar