Joskus

Joskus
Logo

21.7.12

Hieman tietoja Himalaysuolasta ja sen käytöstä


Himalajan suola on ominaisuuksiltaan seuraavanlainen:


Ulkonäkö: läpikuultavia tai ruusunvärisiä suolalohkareita tai kevyesti ruusunväristä sirotesuolaa

Haju: tavallinen suolan haju

Maku: miedon suolainen

Alkuperätodistus: Pakistan/Karakorum alue Himalajalla

Käsittely: New Delhi/Intia ja Saksa

Louhintamenetelmä: käsinlouhinta

Käsittelytapa: käsin suoritettu hakkaus, liuos on puhdistettua ja auringossa kuivattua


Codex Alimentarius: jonka mukaan määritellään lain mukaan ruokana käytettävän suolan ominaisuudet vaaditaan seuraavaa:


Himalayasuolassa                              Ruokasuolassa    

Natriumkloridia vähintään 98,5 %     Natriumkloridia vähintään 97 %

Arseenia enintään 0,5 mg/kg              Arseenia enintään 0,5 mg/kg 

Kuparia enintään 1,0 mg/kg               Kuparia enintään 2,0 mg/kg

Lyijyä enintään 0,5 mg/kg                  Lyijyä enintään 2,0 mg/kg

Kadmiumia enintään 0,1 mg/kg          Kadmiumia enintään 0,5 mg/kg

Elohopeaa enintään 0,1 mg/kg           Elohopeaa enintään 0,1 mg/kg



Himalayasuolan käyttömahdollisuuksia

Himalayasuolalios

Lasipurkkiin laitetaan yksi tai useampia suolakimpaleita ja lisätään mahdollisimman hyvälaatuista, vähämineraalista vettä, esim lähdevettä (tai GIE-vettä).  Noin 90 minuutin päästä vesi on ”kyllästetty” siihen liuenneella suolalla. Se suolakimpale, joka on jäljellä, ei liukene enää, ellei purkkiin lisätä vettä. Tässä kyllästetyssä vaiheessa suolaliuos on vahvuudeltaan 26 %. Nyt purkkiin on laitettava kansi, jottei vesi haihdu, likaannu tai pölyynny. Käytön aikana lisätään vettä siihen saakka kunnes suolakimpale on täysin liuennut.

Juomiseen tarkoitettuun liuokseen otetaan tästä 26 % suolaliuoksesta yksi teelusikallinen juomalasiin ja lasi täytetään hyvälaatuisella vedellä. Paras on nauttia tämä vesi tyhjään vatsaan aamuisin.

Toinen vaihtoehto, esim. lasten tai herkkien henkilöiden ollessa kyseessä, on laittaa suolaliuosta esim. pieneen tippapulloon ja lisätä sitä pari pisaraa kaikkiin juomiin. Suolaliuos voidaan myös lisätä esim. litran vesikannuun, ja nauttia päivän mittaan, jolloin vaikutus ei ole yhtä voimakas kuin jos sen ottaisi vesilasillisessa tyhjään vatsaan aamuisin.

On tärkeää juoda riittävästi vettä päivän mittaan suolan nauttimisen ohella, vähintään kaksi litraa. Samanaikaisesti on tärkeää vähentää tavallisen keittosuolan (natriumkloridin käyttöä)

Olen todennut myös, että niillä, joilla on esim. taipumus ”kerätä nestettä” kehoon erinäisistä syistä, tai joiden munuaiset ovat rasittuneet, on hyvä aloittaa suolaliuoksen käyttö varovasti, totuttaa keho vähitellen. Liikaa terveellistä liian nopeasti voi aiheuttaa enemmän harmia kuin hyötyä. On tärkeää seurata miten oma keho reagoi, ja toimia sen mukaan, muistaen, että ”parannusoireet” vähenevät ajan mittaan.

Suolaliuoskylpy

Tätä kylpyä voidaan käyttää kehon immuunisuojan vahvistamiseen ja kehon kuona-aineiden poistamiseen.


Täyden kuun ja kasvavan kuun aikana otettu kylpy on optimaalinen immuunisuojan vahvistamiselle. Uuden kuun tai laskevan kuun aikana otettu kylpy puolestaan on optimaalinen kuona-aineiden poistamisen yhteydessä.

Kylpyä varten tarvitaan 1000 g – 1200 gr suolakidelohkareita 80-100 litran vesimäärään. 500 gr suolaa lohkareina riittää 40-50 litran kylpyyn.

Kylvyn ihanteellinen lämpö on 37 Celsius astetta ja kylvyn pituus 15-20 minuuttia.
Tässä yhteydessä on huomioitava, että suolalohkareiden täydelliseen liukenemiseen veteen kuluu noin 45 minuuttia. Suolakiteet on laitettava veteen tästä syystä vähintään 30 minuuttia ennen ammeeseen menoa.

Jos kylvyssä käytetään hienonnettua kidesuolaa on se laitettava tiheään pellavapussiin ennen veteen panoa.

Suolalios hengityskylpy
Hieman luonnollisista kristallisuolakiteistä tehtyä liuosta tai suolakiteitä laitetaan kuumavesikattilaan. Tätä vesisuola höyryä hengitetään kattilan päällä niin, että pää on peitettynä liinan alla. Hengitysaika on noin 10-15 minuuttia. Tämän jälkeen hengitystiet tarvitsevat noin 30 minuuttia vapautuakseen niihin kertyneestä limasta.

Nämä ohjeet löytyvät kirjasta: Wasser & Salz , Urquell des Lebens, Dr.med Barbara Hendel & Peter Ferreira

Suomenkielinen artikkeli Vesi ja suola

©Gracia Penttinen

Artikkelin  vapaa jakaminen on sallittu, niin kauan kuin sen teksti säilytetään kokonaisuudessaan ja sisältöä muuttamatta,  ja jos sen kirjoittaja - Gracia Penttinen - ja tämä blogisivu mainitaan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar